Overige muziek

Meer dan vijfentwintig jaar rock
Melodieuze rock (1990 – heden)
Alleen en samen met anderen maak ik ook symfonische rock.

Althans, dat is het label dat het dichtst in de buurt komt.

Sinds maart 2015 doe ik dat met nieuwe muzieksoftware. Een eerste productie hiervan is The Net, op een door mij bewerkte tekst van de Epicurische filosoof Lucretius. The Net kwam al improviserend tot stand; ik probeerde gewoon mijn nieuwe software een beetje uit. Voor ik het wist, had ik een heel nummer in elkaar ‘gefabriekt’. Dat experimentele hoor je er nog wel een beetje in.

De tweede rockballad maakte ik in juli 2015. In Forever is composed of Nows zette ik een gedicht van Emily Dickinson op muziek – en alweer in mijn lievelingstoonsoort G-klein! Als ik piano speel, kom ik op de een of andere manier daar vaak op uit, misschien door het album Wish you were here van Pink Floyd, een hartsfavoriet van me).

In augustus/september 2015 leerde ik mezelf kalimba spelen en maakte ik een quasi-wiegeliedje, eigenlijk niet echt rock… (Ik kocht mijn mooie alt-kalimba in augustus 2015 Dublin in de geweldige wereldmuziekwinkel Gandharva Loka.)

Een ander project is Deus Ex Machina. DEM is de band van Erno Eskens, Onno Zweers, Wessel Zweers en mijzelf. We bestaan sinds ongeveer 1989/1990. Voor de band componeren we alle vier, ook ik. Bezoek voor ons werk de website www.dem.org.

Bijzonder is dat we met DEM de grenzen van genres regelmatig overschrijden. Zo componeerde Onno in 2013 een pianolied (werktitel Klaagzang), dat ik vervolgens heb gearrangeerd voor koor en van een tekst heb voorzien. In 2014 voerde projectkoor FiloMuze het lied uit. De video is van het optreden op 30 maart 2014 in Haarlem.