Schellingwoude2008

Dubbelkwartet krijgt bloemen

Op zondagmiddag 9 maart 2008 brachten we met verschillende zangers en begeleiders Seven Epicurean Doctrines, Dickinson’s Duets on Death en Seven Philosophers in Love ten gehore. In de audiospeler op deze pagina staat nu een selectie van de gezongen liederen. De Schellingwouderkerk zat bomvol met zeer welwillend en enthousiast publiek. Fotograaf Remco van Blokland (www.remcovanblokland.nl) maakte foto’s.

Dickinson’s Ladies

De uitvoerenden waren Ymkje de Boer (mezzosopraan), Marcel Dijkens (tenor), Hilke Molenaar (alt), Anuschka Mooy (sopraan), Jankees de Ridder (bariton), Hans Roodenburg (altviool), Arjen van Sandick (tenor), Jeroen van der Sande (bas, piano), Carla Schoo (sopraan), Miek Smilde (mezzosopraan), Annemieke Taal (alt) en Heleen Wabeke (cello).

Miek zingt Sjostakovitsj

Miek zong ook twee prachtige liederen van Dmitri Sjostakovitsj op teksten van Aleksander Blok – het Lied van Ophelia en De Stad Slaapt. En met het dubbelkwartet (plus één mezzosopraan) Octoplus zongen we het Ave Maria van Franz Biebl.

Seven Philosophers in Love-duet

De wereldpremière van de Seven Philosophers was voor mijzelf met name spannend. Vrijwel niemand had deze stukken ooit nog gehoord. Wat ik bijzonder leuk vond aan het optreden, was dat ik nu ook de kans had om iets te vertellen over mijn composities en de bijzondere (veelal filosofische) teksten die ik gebruik. Het was een zeer bijzondere dag!

Jeroen achter de piano met omslagassistente Anuschka